Vind de leukste reis

Forteiland Pampus

Muiden / Noord-Holland / Nederland
  1 van 4

Een half uurtje varen vanaf Muiden ligt midden in het IJmeer Forteiland Pampus, een verrassend plekje met zicht op Amsterdam, vermeld op de werelderfgoedlijst van Unesco en onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Rijksmonument, museum, spannend en verrassend. In 2007 is een deel van het fort gerenoveerd en gerestaureerd waardoor het fort nog meer mogelijkheden biedt.

Ga mee met een een gids in een rondleiding of dwaal door de gangen met een plattegrond. Kinderen kunnen verschillende speurtochten doen. De Fortwachters van het eiland leggen uit wat ze moeten doen om junior Fortwachter te kunnen worden. Ook kunnen ze hun verjaardag op het eiland vieren, met of zonder piraten. Op het terras van het bezoekerspaviljoen voel je de wind in je haren, kun je lunchen of een kopje koffie drinken en heb je een bijzonder uitzicht over het IJmeer, Almere, Muiden, Amsterdam, Durgerdam en bij mooi weer ook Marken.

Het eiland is bereikbaar met de veerdienst vanuit Muiden of met charterboten of eigen vervoer en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Om het eiland te kunnen onderhouden wordt entreegeld gevraagd. Alle informatie over vertrektijden van de veerdienst, tarieven maar ook de mogelijkheden om te lunchen of een feestje te vieren op het eiland (zowel privé als zakelijk en tijdens maar ook buiten openingstijden is te lezen op de site van Pampus.

Meer info, prijs & reserveren
Zoek bestemming

Trefwoord:
Categorie:  
Accommodatie:
Land:
Regio:
© 2019, VindDeLeuksteReis.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate