Vind de leukste reis

Selfdrive Oman

Oman
  1 van 6

Maak op uw eigen tempo kennis met het land van de sultans, schatten en soukhs. Na een heerlijk verblijf in Muscat, de hoofdstad van Oman, vertrekt u op uw reis door dit prachtige land. U zult merken dat de landschappen continu veranderen, en geen dag hetzelfde zal zijn! De weg vragen is hier overigens geen probleem, een groot deel van de zeer gastvrije bevolking spreekt Engels.

U vliegt van Amsterdam naar Muscat. Hier aangekomen wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent en heeft u een transfer naar uw hotel.  verblijft de eerste drie nachten in The Chedi Muscat, waarschijnlijk één van de meest stijlvolle accommodaties die u ooit heeft bezocht. Het interieur van The Chedi past perfect bij de traditionele architectuur van Oman: er is gebruik gemaakt van subtiele tinten en elegant meubilair. Qua faciliteiten ontbreekt het u uiteraard aan niets. Er zijn twee zwembaden en een fantastische spa. Vanaf het privéstrand bij The Chedi heeft u zicht op het majestueuze berglandschap van Oman. En wanneer u gaat dineren, heeft u keuze uit de Arabische, Aziatische, Indiase of Mediterraanse keuken.

Vanuit Muscat rijdt u langs verschillende vissersdorpjes en kustplaatsjes naar het Al Sawadi Beach Hotel. Voordat u hier aankomt heeft u nog ruimschoots de tijd om te stoppen in een van de plaatsjes en een kamelenfarm te bezoeken of een traditioneel Omaans huis te bewonderen. Als u de kustvlakte uit rijdt en de Westelijke Hajars betreedt ziet u het landschap voor uw ogen veranderen. De rustige kustvlakte maakt plaats voor ruige bergen, dadelplantages, oases, heetwaterbronnen en dorpjes met lemen huizen. Een schitterend uitzicht! U verblijft twee nachten in het eenvoudige, maar uitstekende Falaj Daris Hotel. Het hotel is ongeveer vijf kilometer buiten het centrum van Nizwa gelegen en in traditionele stijl gebouwd. Afkoelen en uitrusten van uw drukke dag doet u aan één van de twee zwembaden.

De volgende dag kunt u vanuit Nizwa naar Bahla rijden. Onderweg stopt u bij het ruinedorp Tanuf, wat bekend staat om haar minerale waterbronnen. Na het ontbijt rijdt u de woestijn in! Eerst gaat u naar de oase Birkit Al Mawz, en maakt hier een wandeling door dit pittoreske dorpje. Daarna brengt u een bezoek aan de bedoeïenenfamilie in Sinaw. Dan is het tijd voor wellicht het spannendste deel van de reis: de woestijn! U verblijft in het Desert Nights Camp, van waaruit u allerlei activiteiten in de woestijn gemakkelijk kunt ondernemen. Er zijn hier maar 26 tenten. De muren zijn dan wel van steen, maar de daken zijn van tentdoek. ’s Avonds heeft u het diner in het restaurant, waar vaak lokale artiesten langskomen. Een onvergetelijke ervaring! Sta vandaag vroeg op, zodat u duinen rondom het camp kan beklimmen. U vliegt op dag 11 laat in de avond terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aan zult komen.

 
Type Hotel
Meer info, prijs & reserveren
Zoek bestemming

Trefwoord:
Categorie:  
Accommodatie:
Land:
Regio:
© 2019, VindDeLeuksteReis.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate