Vind de leukste reis

Guesthouse Ensenada

Schoondijke / Zeeland / Nederland
  1 van 6

Dit landgoed is al eeuwen in het bezit van de familie van gastheer Robert. De molen, die het bijzondere decor vormt, dateert uit het midden van de 17e eeuw en werd door vier generaties gebruikt het koren te malen waar de bakkers hun brood van bakten. De kamers en suites zijn unieke vertrekken, gebouwd in een oude koeienstal en de vroegere graanopslagplaats, de ‘graenpesel’. Ze hebben allemaal een eigen voordeur en terras en zijn verschillend van sfeer. Sanitair, vloeren, kleuren, materialen en inrichting zijn passend bij de ruimte en het thema gekozen. Fraaie oude balken, originele tegeltjes, uitermate bijzonder sanitair, mooie vloeren, alles past bij elkaar. Modern comfort hoort er uiteraard bij.

Om het grote genieten compleet te maken is er ook een verwarmd buitenzwembad, een Mexicaanse buitenbar en een heerlijk overdekt terras. Aan het water liggen een roeiboot en waterfiets die door gasten kunnen worden gebruikt. Het ontbijt wordt geserveerd in de prachtige ontbijtruimte. De Polderkamerheeft de sfeer van een traditionele Zeeuws-Vlaamse polderwoning. De kamer ligt direct aan het zwembad en heeft een prachtig uitzicht over de akkers, weiden en kreek. Vanuit de kamer zijn de schapen en pony’s te bewonderen en de watervogels bij de kreek te horen.

In de Boomgaardkamer wanen gasten zich in een oude boomgaard. Tussen de bomen grazen de schapen. Op Ensenada staan veel traditionele Zeeuwse fruitbomen, waarbij de negentig jaar oude kweepeer meteen opvalt. Vanuit de romantische Ensenadasuite bieden de wijd openslaande vensters een fantastisch uitzicht over de weidse polder en kunnen de eendjes in de kreek bijna worden aangeraakt. In wat nu de Molensuite is, zaten in de tweede wereldoorlog geallieerde piloten ondergedoken. De suite is volledig in de sfeervolle molenstijl gebouwd en ingericht en telt twee verdiepingen. Beneden is een gezellig zitje. Op de bovenverdieping bevindt zich een tweepersoonsbed en bedstee, die ruimte biedt aan bijvoorbeeld twee kinderen. De suite ziet uit op de fruitboomgaard. 

Type B&B
Meer info, prijs & reserveren
Zoek bestemming

Trefwoord:
Categorie:  
Accommodatie:
Land:
Regio:
© 2019, VindDeLeuksteReis.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate