Vind de leukste reis

Fietsvakantie Zweden

Dalarna / Zweden
  2 van 7

15-daagse fietsreis rond het Siljan meer in de Dalarna streek; een unieke fietstocht rond een van de mooiste meren van Zweden met zijn grillige vorm, vele baaien en zijmeertjes.  Naast het Siljan meer liggen er in de glooiende streek vele kleinere meertjes, vaak verborgen tussen de talrijke naaldbomen. U kunt er genieten van ruimte en rust en van fraaie landschappen en roodgeschilderde houten huizen. De streek heeft natuurliefhebbers veel te bieden. In dit fraaie, bosrijke landschap van Dalarna heeft Fiets-Fun een unieke fietstocht uitgezet langs de afwisselende en grillige oevers van het meer. Vooral de streek bij Leksand is bijzonder mooi. Eén van de fietsroutes gaat door Tällberg waar veel huizen in de klassieke Dalarnastijl bewaard zijn gebleven. Siljan maakt deel uit van de grootste Europese meteorietinslagkrater. De krater heeft een diameter van 75 kilometer, en is 360 miljoen jaar geleden gevormd.

Het gebied waar u doorheen fietst telt een groot aantal bezienswaardigheden en attractieparken waaronder Avonturenpark Sommerland en Tomteland waar zich het huis en de werkplaats van de kerstman bevinden. Ook aan het kleurrijke houten Dalapaard, het nationale symbool van Zweden, is een museum gewijd; Trähästtillverkning in Nusnäs. In de werkplaats van het museum worden de paarden met de hand gemaakt. Verder is er het berenpark ‘Orsa Björnpark’ en een amfitheater in een kalksteengroeve met een uniek mooie akoestiek. Kortom; een interessant en ruim aanbod van typisch Zweedse bezienswaardigheden! De doortrekdagen tussen de campings zijn op: maandag, donderdag en zaterdag.  

Fiets-kampeer arrangementen:

Deze trektocht kan in de zomer als een 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden. Tijdens het 15-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de vijf verschillende campings. Een fietsvakantie in Zweden reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie over het kamperen in Zweden vindt u bij Camping-Fun.

Type Camping
Meer info, prijs & reserveren
Zoek bestemming

Trefwoord:
Categorie:  
Accommodatie:
Land:
Regio:
© 2019, VindDeLeuksteReis.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate