Vind de leukste reis

Ezeltjetrekje

Frankrijk
  1 van 7

Wandelen met een ezel is helemaal te gek voor kinderen én hun ouders. Door bossen en weiden, over bergen en ongebaande paden. Kinderen vanaf 5 jaar lopen zonder problemen kilometers achter elkaar met hun maatje. Beetje moe? Dan zet je het kind op de ezel! Ouders genieten van het prachtige landschap en van een heerlijke wandeltocht. Ezeltjetrekje organiseert in Frankrijk, België en Nederland wandelingen met een ezel. Met overnachtingen in gites, chambres d'hotes of (wild) kamperen.

Wandelen met een ezel is een leuke en gemakkelijke manier om met kinderen langere wandeltochten te maken. Een of meerdere dagen. Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar kunnen afwisselend lopen of uitrusten op de rug van de ezel. Kinderen zijn dol op het dier en zien hem algauw als een lief maatje. De ouders leiden de ezel en genieten van de prachtige omgeving en van een heerlijke wandeltocht. Naast en op de ezel genieten de kinderen van de wandeling en van hun kameraad.

Je hebt geen cursus ezel-leiden nodig. De ezels zijn getraind om met mensen te lopen. Natuurlijk hebben ze hun nukken: ze blijven stil staan en gaan dan ook echt niet meer verder. Of ze zijn meer bezig van de grazige kanten van het pad dan met lopen. Iedereen krijgt vooraf een handleiding: hoe werk ik met mijn ezel. Belangrijk voor de omgang met de ezel is: behandel hem als een kind van 7 jaar. Wil je dat de ezel luistert: praat met stemverheffing, ga consequent met de ezel om en pak hem altijd beet bij zijn hoofdhalster als hij een kant op moet die jij wil. 

Type Camping
Meer info, prijs & reserveren
Zoek bestemming

Trefwoord:
Categorie:  
Accommodatie:
Land:
Regio:
© 2019, VindDeLeuksteReis.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate